Donadi cycles-rijwielen manufactuur is een éénmanszaak opgericht door Pierre Donadi in september 1990 en gespecialiseerd in de fietstechniek.
Door de jaren heen heb ik me steeds moeten aanpassen aan nieuwe technieken en ben ik uitgegroeid tot een echte manufactuur op gebied van fietsherstelling.

Mijn passie voor de fiets begon in de zomer van 1976 toen Lucien Van Impe de Tour de France won, en ik als twaalf jarige van mijn ouders mijn eerste Diamant-racefiets met 10 versnellingen cadeau kreeg.  Twee jaar later ging ik in 1978 op leercontract werken bij Fietsen Frans Dehaes in Leuven.  Daar kwam ik vaak in contact met wielertoeristen en wielrenners en kreeg ik zelf al snel de wielrennersmicrobe te pakken.  Een jaar later sloot ik me aan als nieuweling bij Royal Cureghem-Sportief. 

Ook na mijn leercontractperiode bij fietsen Frans Dehaes, en zelfs tijdens mijn legerdienst in Frankrijk bleef ik steeds actief in de fietsbranche als fietsmecanicien voor de franse nationale militaire ploeg van 1984 - 1985 met o.m. Philippe Louviot die nadien in 1990 bij de profs Frans kampioen werd.  Nadien deed ik 10 jaar ervaring op als framebouwer en mecanicien bij o.a. Ludo nv (het huidige Granville) in Kortenberg en rijwielen Eddy Merckx nv in Meise. Zowel particulieren als wielerploegen reden met Eddy Merckx-fietsen, zoals het Belgische team Domex-Weinmann met o.a. Adrie van der Poel, Beat Breu, Carlo Bomans.

Het Amerikaanse Motorola met o.a. Phil Anderson, Andy Hampsten, Steve Bauer, Franky Andreu, en stagiair Axel Merckx.

Het Duitse Telekom-team met o.a. Erik Zabel, Marc Madiot, Olaf Ludwig, Etienne De Wilde.

En de Spaanse ploeg Kelmé met o.m. Fabio Parra, en Julio-César Cadena Villejas.

Op 24 september 1990 startte ik mijn eigen zaak als fietsmecanicien in Kortenberg, aanvankelijk in bijberoep in combinatie met mijn voltijdse job bij Eddy Merckx, en sinds 1993 als hoofdberoep. Na een lange periode van 26 jaar in Kortenberg actief te zijn geweest, was dat kleine werkhuis veel te klein geworden. Eind 2012 besloot ik een groter pand te kopen op de Kortenbergsesteenweg te Steenokkerzeel - Humelgem. Na 4 jaar verbouwingen is die nu mijn huidige locatie sinds oktober 2016. Met al deze ervaring sta ik graag te uwer beschikking voor advies, en alle herstellingen van fietsen, rolstoelen, en handbikes, kortom,...rijwielen.